Intel ka prezantuar gjeneratën e ardhshme të Thunderbolt, i cili premton përmirësime të rëndësishme në shpejtësinë e lidhjes dhe rrjedhën e të dhënave.

Për shkak të nevojave në rritje të krijuesve të përmbajtjes, lojtarëve dhe profesionistëve të tjerë të transmetimit që duan ekrane me rezolucion të lartë dhe pamje vizuale me vonesë të ulët ndërsa punojnë me skedarë gjithnjë e më të mëdhenj për video dhe të dhëna të tjera, Intel njoftoi Thunderbolt 5 për të ofruar edhe më shumë aftësi për më shumë përdorues kërkues.

Thunderbolt 5 duhet të arrijë shpejtësi deri në 120 Gbps, të ofrojë mbështetje teorike për monitorët e lojërave 540 Hz dhe fuqi karikimi deri në 240 W, thuhet në njoftimin zyrtar.

Ai gjithashtu mbështet monitorë të shumtë 8K, tre monitorë 4K në 144Hz dhe karikim të paktën 140W, duke e bërë atë ideal për lidhjen e laptopëve me ekrane të shumta.

Bazuar në specifikimet USB4 v2 dhe DisplayPort 2.1, Thunderbolt 5 do të jetë në përputhje me versionet e mëparshme të Thunderbolt dhe USB.

Mbetet për t’u parë se cilët aksesorë do të mbështesin Thunderbolt 5. Duket se ato mund të jenë doke, monitorë dhe disqe magazinimi gjatë vitit 2024. /Telegrafi/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *