Kapela e mbajtur nga Michael Jackson në performancën e parë historike të hapit të tij ikonik të kërcimit “Moonwalk” u bë një pjesë e vlefshme muzikore.

Ajo kapele ikonë, e mbajtur nga “mbreti i popit” në një nga momentet e paharrueshme të karrierës së tij, u hodh në ankand nga kompania Lemon Auction, duke arritur një çmim mbresëlënës shitjeje prej rreth 77 mijë eurove.

Performanca në të cilën Michael Jackson prezantoi botën e ecjes në hënë u zhvillua ndërsa ai këndoi këngën e tij “Billie Jean” në specialen televizive “Motown 25: Yesterday, Today, Forever” në 1983.

Në atë moment, këngëtari la të shtangur publikun dhe mbarë botën duke kryer lëvizjen e qetë dhe elegante që do të bëhej markë e tij.

Kapela në fjalë është një element emblematik i veshjes së Michael Jackson dhe shitja e saj përfaqëson një moment të mrekullueshëm për koleksionistët dhe fansat e artistit legjendar.

Përveç të qenit një simbol i karrierës së Jacksonit, kjo kapelë është një kujtesë e ndikimit të qëndrueshëm që ai pati në muzikën dhe kulturën pop në mbarë botën, tani në duart e dikujt që duhej të shpenzonte një pasuri të madhe.

Në këtë rast, kapela që dëshmoi një nga momentet më ikonike në historinë e argëtimit ka gjetur një shtëpi të re dhe pronari i saj i ri me siguri do ta vlerësojë atë si një pjesë të vlefshme të historisë muzikore.

Ndikimi i Michael Jackson në muzikë dhe vallëzim mbetet i pamohueshëm, dhe trashëgimia e tij jeton përmes brezave të mëvonshëm të artistëve dhe fansave.

Ankandi i kësaj kapele ikonike është një kujtesë e rëndësisë dhe ndikimit kulturor që kishte dhe vazhdon të ketë “mbreti i popit”, muzika dhe stili i të cilit vazhdojnë të festohen dhe admirohen në mbarë botën. /Telegrafi/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *