CEO i Tesla-s Elon Musk bëri thirrje të mërkurën për një “arbitër” amerikan për sa i përket Inteligjencës Artificiale kur ai, CEO i Meta-s, Mark Zuckerberg, CEO i Alphabet, Sundar Pichai dhe krerë të tjerë të teknologjisë u takuan me ligjvënësit në kongresin amerikan për të diskutuar rregullimin e AI-s.

Ligjvënësit po kërkojnë mënyra për të zbutur rreziqet e teknologjisë në zhvillim, që ka lulëzuar në investime dhe popullaritet që nga lansimi i chatbot-it, ChatGPT nga OpenAI, transmeton Telegrafi.

Musk tha se kishte nevojë për një rregullator për të ofruar përdorimin e sigurt të AI-s.

“Është e rëndësishme për ne që të kemi një arbitër”, tha Musk për medie, duke e krahasuar atë me sportin.

Miliarderi, i cili gjithashtu zotëron platformën e mediave sociale X, shtoi se një rregullator do të “siguronte që kompanitë të ndërmarrin veprime që janë të sigurta dhe në interes të publikut të gjerë”.

Musk tha se takimi ishte një “shërbim për njerëzimin” dhe tha se “mund të mbetet në histori si shumë i rëndësishëm për të ardhmen e qytetërimit”.

Shefi i Tesla-s konfirmoi se ai e kishte quajtur AI-n “një thikë me dy tehe” gjatë forumit.

Zuckerberg në anën tjetër tha se Kongresi duhet të angazhohet me teknologjinë AI për të mbështetur inovacionin dhe masat mbrojtëse.

“Kjo është një teknologji në zhvillim, ka kapitale të rëndësishme për të balancuar këtu dhe qeveria është përfundimisht përgjegjëse për këtë. Është më mirë që standardi të vendoset nga kompanitë amerikane që mund të punojnë me qeverinë tonë për të formuar këto modele për çështje të rëndësishme”. /Telegrafi/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *